Aquamarijn CORCOL basisolie blank 1 liter (4550 clear)
    • Aquamarijn CORCOL basisolie blank 1 liter (4550 clear)
    • Aquamarijn CORCOL basisolie blank 1 liter (4550 clear)

    Aquamarijn CORCOL basisolie blank 1 liter (4550 clear)

    € 42,19
    ,
    5/ 5
    Inclusief belasting

    CORCOL is een 100% oplosmiddelvrije vloer en meubel olie die bekend staat om zijn natuurlijke samenstelling, het fraaie resultaat, de unieke duurzaamheid en vlekbestendigheid en de tijd en kostenbesparing!

    Verbruik 1 liter per 25m².

    Dit product is niet meer verkrijgbaar en is vervangen door de ROYL Oil 1K clear 1L van dezelfde fabrikant RIGO.

    Aantal

    favorite Toevoegen aan verlanglijst (0)

    CORCOL is een 100% oplosmiddelvrije vloer en meubel olie die bekend staat om zijn natuurlijke samenstelling, het fraaie resultaat, de unieke duurzaamheid en vlekbestendigheid en de tijd en kostenbesparing!

    Aquamarijn Corcol is al meer dan tien jaar wereldwijd uniek. Corcol veredelt, verduurzaamt en beschermt o.a. parket- en plankenvloeren, (tuin-) meubelen, buitenparket en werkbladen op natuurlijke wijze. Corcol is volledig natuurlijk, oplosmiddelvrij en watervrij. Eén behandeling is genoeg. 

    De belangrijkste bestanddelen van Corcol zijn ambachtelijk gekookte lijnolie en zuivere tungolie - beide zijn onverzadigde, drogende oliën die verharden in een reactie met zuurstof. 

    De oliën in Corcol voegen elk specifieke eigenschappen toe en versterken elkaars werking: ambachtelijk gekookte lijnolie is o.a. snel drogend en hittebestendig en heeft onovertroffen verzorgende en vochtregulerende eigenschappen. Lijnolie is een van de oudst gebruikte oliën en wordt al eeuwen toegepast. Zuivere tungolie (Chinese houtolie) is o.a. zeer goed UV bestendig en ook zeer sterk waterwerend. Tungolie werd in vroeger jaren gebruikt om zeilen en scheepsrompen waterdicht te maken. Tungolie is bij voorbeeld ook een belangrijk bestanddeel in onze Aquamarijn Yatop jachtlak. 

    rode stip Ondanks het volledig ontbreken van oplosmiddelen heeft Corcol een relatief lage viscositeit: Corcol dringt daardoor diep in het hout en laat zich ook makkelijk verwerken. 

    rode stip Met Corcol kunnen geen aanzetten of overlappingen ontstaan. Je hebt ook alle tijd. Als je wil, mag je met Corcol zelfs halverwege stoppen en na een uurtje weer verder gaan. Je hoeft met Corcol dus ook niet een oppervlak in delen te behandelen. 

    rode stip Eventueel toegevoegd Kleurpigment voor olie trekt met Corcol diep in het hout waar het zich permanent verankert in de celstructuur. Bij een met Corcol in kleur behandeld oppervlak hoef je dus niet bang te zijn dat de kleur verdwijnt, noch door beloop, noch door vochtig reinigen. 

    rode stip Na 24 tot 48 uur is een met Corcol behandeld oppervlak beloopbaar. Na zeven tot tien dagen is ook de Corcol in het hout volledig uitgehard en niet meer oplosbaar in water of alcohol. Daarna mag je een behandeld oppervlak eventueel afdekken en kleden neerleggen. 

    rode stip Een afwerking met Corcol zit in het hout in plaats van er op. Corcol vormt geen dun slijtagegevoelig laagje op het hout, maar polymeriseert tot een dichte en taaie beschermende zone in het hout. 

    rode stip Corcol neemt tijdens het drogen iets in volume toe en sluit daarmee de poriën in het hout volledig af. Water, vuil en vlekken krijgen dus geen kans om in het hout te dringen. Desalniettemin blijft een Corcol systeem volledig ademend en anti-statisch.  

     

       Classificatie: klasse 1

     

    Grondstoffen: bevat zuivere tungolie, gekookte lijnolie, andere plantaardige oliën en Co/Zr/Ca/Mn droogmiddel. Bevat geen biociden of schadelijke conserveringsmiddelen.

    Geen oplosmiddel dus voldoet voor professioneel gebruik binnen aan ARBO.

    #4550 1L

    Andere kochten ook: